Консалтинговая компания "Vitis"

 

Наш опыт работает на Вас

Главная

О компании

Новости

Деятельность

Публикации

Контакты

Звоните нам по телефону (063) 379-1363

Меню сайта
Вход на сайт
Логин:
Пароль:
Реклама


Главная » 2011 » Март » 18 » Покращення споживчих настроїв до літа чекати не варто
10:09
Покращення споживчих настроїв до літа чекати не варто

За даними GfK Ukraine і Міжнародного центру перспективних досліджень, індекс споживчих настроїв в Україні у січні 2011 року різко знизився на максимальний рівень із серпня 2010 року - на 7,3 пункту, до 75,1 пункту.

Загальний показник споживчих настроїв впав до річного мінімуму - 74,3 пункту.

Керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Микола Івченко основною причиною погіршення цього показника називає зростання цін і високі витрати населення в період новорічних свят.

"Темпи інфляції в січні 2011 року склали 1% після 0,3% і 0,8% в листопаді і грудні 2010 року", - нагадав він.

"Зростання цін на основні продукти харчування (+1,3%), транспортні послуги (+2,4%) і послуги ЖКГ (+1,4%) у минулому місяці не додало оптимізму споживачам. Індекс інфляційних очікувань населення у січні підвищився на 3,4 пункту до 187,6", - зазначив Івченко.

Ще однією причиною зниження споживчих настроїв експерт називає традиційне для кінця січня зниження споживчої активності через високі витрат під час новорічних свят.

"Населення в січні знизило оцінку свого поточного матеріального стану на 9,9 пункту до 68,6, індекс економічних очікувань також знизився на 5,5 пунктів до 78,7. Спираючись на випереджальний економічний індикатор - різницю між індексом очікування споживачів і індексом поточного матеріального стану, можна зробити висновок, що споживчі настрої українців ще кілька місяців будуть залишатися на низькому рівні", - відзначив він.

"Повернення індексу споживчих настроїв до рівня травня 2010 року, імовірно, відбудеться тільки влітку поточного року", - прогнозує Івченко.

"Відновленню цього показника більш високими темпами перешкоджає підвищення інфляційних очікувань у суспільстві і відносно невисокі темпи зростання доходів населення", - зазначив він.


Економічна правда

Просмотров: 899 | Добавил: Roger | Рейтинг: 0.0/0
Нравится

Детальную информацию и консультацию можно получить по тел. (063) 379-1363
Мы можем оценить ВСЁ!

 
Copyright vitis-ocenka © 2008 - 2024
 
http://bibiggon.com/

оценка программ,оценка стоимости программ, оценка стоимости по,оценка стоимости сайта, оценка эффективности, методы оценки, оценка предприятия, оценка 2010, критерии оценки, оценка качества, оценка стоимости, оценка деятельности, финансовая оценка, экономическая оценка, оценка рисков, оценка риска, система оценки, оценка проекта, оценка недвижимости, оценка, vitis-ocenka, vitis-ocenka vinifera, виноград vitis-ocenka, vaccinium vitis-ocenka idaea, blanco vitis-ocenka,