Консалтинговая компания "Vitis"

 

Наш опыт работает на Вас

Главная

О компании

Новости

Деятельность

Публикации

Контакты

Звоните нам по телефону (063) 379-1363

Меню сайта
Вход на сайт
Логин:
Пароль:
Реклама


Главная » 2011 » Март » 12 » Офіційна інфляція як насмішка
10:20
Офіційна інфляція як насмішка
Реальний ВВП у 2010 році не виріс на 4,2%, як переконує громадськість та іноземних кредиторів Кабмін, а, можливо, навіть впав. Займається таким обманом команда Януковича-Азарова, щоб не індексувати пенсії і зарплати бюджетникам.

Державна служба статистики України оприлюднила звіт про інфляцію в лютому 2011 року, читаючи який, не знаєш - сміятися чи плакати.

Споживчі ціни в лютому, як доповідають вітчизняні статисти, виросли всього лише на 0,9%, а це навіть менше, ніж у січні, - 1%.

Продукти нібито подорожчали тільки на 0,3%. Житлово-комунальні послуги - лише на 4,6%, автомобільні пальне і масла - всього на 4,3%.

При цьому інфляція в річному вимірі - до лютого 2010 року - нібито знизилася порівняно з січневим значенням - 8,2% - до 7,2%.

Однак можна впевнено стверджувати, що офіційні показники інфляції за лютий не відповідають дійсності. Вони істотно занижені.

Точно так само були сфальсифіковані в бік зменшення показники динаміки споживчих цін в 2010 році, починаючи з серпня, коли ціни почали стрімко зростати.

Насправді ціни, зокрема, на продукти підвищувалися набагато швидше, про що добре відомо всім українцям, які ходять у магазини і на базари. У цьому можна легко переконатися, якщо скористатися даними незалежних джерел.

Достатньо глянути на параметри росту цін на продукти за останній рік, розраховані виданням "Дєло" і порівняти їх з показниками, якими "годує" народ уряд Азарова.

Газета пише, що весь асортимент молочних продуктів подорожчав на 20-150%. Ціни на цю товарну групу штовхали вгору дефіцит сировини на внутрішньому ринку, зовнішні фактори і необхідність переробних підприємств платити ПДВ до бюджету, тоді як раніше вони направляли суму податку на закупівлю сировини.

Що ж подає Державна служба статистики? За її даними, молоко подорожчало в лютому до лютого 2010 року тільки на 5,8%, сир - на 5,4%, вершкове масло - на 12,7%. Хіба ж комусь не ясно, що статисти лукавлять?

Видання пише, що овочі подорожчали за рік в середньому на 40%, а уряд - тільки на 1,2%. Кому вірити? Відповідь на це питання очевидна.

Майже така ж картина і щодо фруктів. Газета повідомляє, що за рік вони подорожчали теж на 40%. Офіційна ж статистика свідчить: на 9,2%.

Картопля, на думку експертів видання, подорожчала на 30%, а Держкомстат стверджує, що всього на 9,1%. Соняшникова олія - на 31% і 17,9% відповідно.

Солодощі за рік подорожчали на 20-40%, але чиновники кажуть, що кондитерські вироби з борошна підвищилися в ціні на 9,4%, а з цукру - на 12,9%.

Розбіжності між даними експертів і цифрами уряду величезні, тому й показники інфляції набагато більші, ніж подає офіційна статистика.

Насправді інфляція за 2010 рік дорівнює десь 20-25%, а не 9,1%, як відрапортував уряд Азарова, і в січні-лютому річна інфляція напевно продовжувала зростати.

При цьому відомо, як уряду вдається фіксувати настільки низькі інфляційні показники. З Києва йде жорстка установка регіонам, щоб ті писали "потрібні" цифри росту цін - природно, значно занижені порівняно з реальними даними.

Так само влада сфальсифікувала і показники ВВП за 2010 рік, оскільки для їх розрахунку бралися занижені інфляційні дані - індекс-дефлятор.

Реальний ВВП у 2010 році не виріс на 4,2%, як переконує громадськість та іноземних кредиторів Кабмін, а, можливо, навіть впав.

Займається таким обманом команда Януковича-Азарова з трьох причин.

По-перше - щоб дезінформувати громадськість.

По-друге - щоб не індексувати соціальні стандарти: зарплати бюджетникам, пенсії і державні допомоги.

По-третє - щоб ввести в оману МВФ і отримувати від нього нові кредити.

Автор: Юрій Глухов, uriy-gluhov.blogspot.com

Економічна правда

Просмотров: 662 | Добавил: Roger | Рейтинг: 0.0/0
Нравится

Детальную информацию и консультацию можно получить по тел. (063) 379-1363
Мы можем оценить ВСЁ!

 
Copyright vitis-ocenka © 2008 - 2024
 
http://bibiggon.com/

оценка программ,оценка стоимости программ, оценка стоимости по,оценка стоимости сайта, оценка эффективности, методы оценки, оценка предприятия, оценка 2010, критерии оценки, оценка качества, оценка стоимости, оценка деятельности, финансовая оценка, экономическая оценка, оценка рисков, оценка риска, система оценки, оценка проекта, оценка недвижимости, оценка, vitis-ocenka, vitis-ocenka vinifera, виноград vitis-ocenka, vaccinium vitis-ocenka idaea, blanco vitis-ocenka,